Over ons

Zwemclub Support werkt volgens een concept. Het concept is afgeleid van het beleid dat Gian Dorsthorst, eigenaar van Zwemclub Support en tevens hoofdtrainer bij zwemvereniging ZVV Vaassen, gedurende elf zwemseizoenen heeft ontwikkeld.

zwemsport_support_over.jpg

Elf seizoenen geleden was ZVV een kleine vereniging in een dorpsomgeving, die door een aantal welwillende ouders overeind werd gehouden. Sinds de aanstelling van Gian als hoofdtrainer, is ZVV uitgegroeid tot een goed gestructureerde vereniging met 8 uren badwater per week, ruim 80 wedstrijdzwemmers, 40 trim- en masterzwemmers, 2 gediplomeerde trainers en 10 assistent trainers.

Naast het organisatorisch structureren en professionaliseren van de vereniging, lag de focus de laatste acht jaar op het werven en opleiden van nieuwe zwemmers. Voor de opleidingsgroep werd een nieuwe trainingsmethode ingevoerd. Deze methode zorgde voor veel nieuwe instroom en een goede doorstroom naar het wedstrijdzwemmen.

Dat ZVV op de goede weg is, is te meten aan het feit dat haar minioren zich de afgelopen vier jaar wisten te plaatsen voor de Landelijke Minioren Club Meet. In 2015 werden ze vierde van Nederland en in 2016 eindigden ze zelfs op de tweede plaats.